apoteksbesøg i alanya
Oplev Alanya

Apoteksbesøg i Alanya

Når man taler om apoteksbesøg i Alanya, apotekere og pille doseringer, så går tankerne typisk på hvide kitler, ældre mænd med brillerne skubbet ned på næsen og et koldt sterilt miljø. Disse fordomme fik jeg sat på prøve, da jeg besøgte et af de lokale apoteker i Alanya. På apoteket Marti Eczane i centrum, møder man 24-årige Fatma Boz, der siden september har været ejer og leder af det skønne lille apotek.

Indre og ydre skønhed


Fra jeg kommer ind af døren, kommer Fatma hurtigt hen, hilser og får tilbudt mig både vand, kaffe og the. Hurtigt falder snakken på skønhedsprodukter, hvor Fatma viser mig apotekets store udvalg af skønhedsprodukter, hudpleje og vitaminer.
”Ægte skønhed starter både indvendigt, med vitaminer og kærlighed, og den ydre skønhed holdes ved lige med cremer,” griner hun og viser mig de nyeste La Roche-Posay produkter. Sortimentet tilpasses behovet konstant, og med solens stråler på vej sættes der nu stor fokus på solcreme, og at få tilpasset sin hudpleje til den høje luftfugtighed i sommeren.
Dette fejres med en ”hudpleje dag” den 17/5-2022 kl 10, hvor man får mulighed for at få analyseret sin hud og tjekket efter om alt er som det skal.

Her ses en af de lækre hudpleje hylder, hvor der er stort udvalg af internationale mærker.

Chef og ansatte


Fokusset er klart, og som bare 24-årig viser Fatma stort overskud, som uddannet apoteker, ejer af egen butik og chef for 2 ansatte, der begge er en del år ældre end hende. Hendes apoteker drøm startede ud fra lysten til at hjælpe andre, og selvom det nogle gange er en stor opgave, så holder hun panden højt og fremviser stolt sin butik, sine ansatte og hendes egne evner.

Mens jeg sidder og nyder en kop kaffe, kommer der en kunde ind for at få sin medicin. Hun undskylder sig fra vores samtale, og går hen for at hjælpe ham. Varmen i hendes stemme og hendes store omsorg, viser mig tydeligt at det ikke bare var en kliche, da hun sagde, at hun var apoteker for at hjælpe andre. Småsnakken går mellem hende og kunderne, og da kunden forlader butikken er det med et stort smil, selvom det var smertestillende han skulle hente.

At elske sit job


”Jeg elsker alle dele af jobbet, men den bedste del af jobbet er alle de mennesker jeg møder, alle de problemer jeg løser og alle de historier jeg får fortalt,” forklarer Fatma mig, mens jeg navigerer rundt mellem Strepsils, smertestillende og kost-tilskud. Butikken er i sig selv en flot og moderne butik, men Fatma sætter prikken over i’et. Hendes varme væsen og smilende tilgang fjerner det kliniske fra apoteksdelen, og får mig helt til at nyde et besøg i hendes butik. Vi får snakket om Corona nedlukninger, smitte blandt apotekere og det tyrkiske sygehusvæsen. Det hele foregår så let og naturligt, at da jeg endelig går derfra, føler jeg at jeg har siddet med en veninde og drukket kaffe.

På vej ud af døren fra mit apoteksbesøg i Alanya får jeg en sød gave af hende, og mine yndlings tyrkiske ord bliver sagt ”Kom endelig forbi til en kop kaffe eller the igen en anden gang”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!