Coronatest ved rejse fra Alanya covid19 test
Rejsetips - Relevante rejsetips

Coronatest ved rejse fra Alanya

Skal du bruge en coronatest ved rejse fra Alanya? Her på VoresTyrkiet vil vi beskrive hvordan man kan få lavet coronatest i Alanya. Test kan ske på Devlet hospitalet i Oba eller i Billund/ København lufthavne.

De fleste har nok efterhånden indset at vi skal lære at "leve og rejse" med Coronavirussen i længere tid fremover. Flere rejsende vælger også at tage en coronatest ved rejse fra Alanya, for nogen er det frivilligt, mens for andre er det et krav.


Vi er i gang med det, nogle kalder ” dansen med Corona”, hvor vi lever i en hverdag med virussen. Det betyder, at man må tage nogle initiativer for at beskytte hinanden.  
Det er hvad vores statsminister Mette Frederiksen fortalte på pressemødet i dag lørdag den 15-08-20 og hvad vi anbefaler at gøre.

Der findes flere muligheder for at få lavet coronatest når man rejser til og fra Tyrkiet. Vi har valgt at fortælle om forskellige muligheder for at få lavet test enten i Danmark eller Tyrkiet.

Covid-19 test i Københavns lufthavn

Vi landede sikkert i København, hvor vi efter vores ferie  i Alanya, fornemmer at man tager noget lettere på Covid19 her, end det sker i Tyrkiet.
I Københavns lufthavn er der mulighed for at blive testet, dette er et frivilligt tilbud til danskere og rejsende til Danmark.

Vi går direkte fra lufthavnen til testcentret ved siden af P7 og her virker alt godt og hurtigt. Efter kun 10 min var vi igen ude og på vej hjem. Vi blev testet kl. 19,40 og næste formiddag kunne vi gå ind på sundhed.dk, hvor svaret på prøven var: NEGATIV/IKKE PÅVIST. I lufthavnen blev vi oplyst at der kan gå op til 72 timer før vi kan se svaret, men vi fik det på under 24 timer.

Testcentret ved siden af P7 i CPH.

Covid-19 test i Billund lufthavn

Muligheden for at blive testet i Billund lufthavn, minder meget om den i KBH lufthavn.

Når man kommer ud i ankomsthallen er der sat en Test Station op, hvor man kan blive testet. Der var lidt kø da vi ankom, men køen forsvinder hurtigt. Det er da heller ikke alle fra vores fly der vælger at blive testet. Nogen har allerede booket testtid i testcenter i deres hjemby og så der dem der vælger at gå i frivillig karantæne i 14 dage.

Man finder svar på testen på sundhed.dk indenfor 72 timer.

Covid-19 test på Devlet hospitalet i Oba

For at få en test her, skal man først indbetale 260 tl i Halkbank, igennem en online overførelse. Indbetalingen registreres sammen med enten tyrkisk id nr eller for udlændinge et pasnummer.
Alle covid-19 test foregår på det gamle Devlet hospital i Oba.

 

For at få lavet en test skal man medbringe bevis på betaling, kopi af pas og flybillet, alt sammen på print, de godtager ikke billeder på telefonen.
Inden testen tages skal man udfylde kontaktoplysninger. Der podes enten i svælg eller næse. De fleste vi har hørt til er blevet testet i både næse og mund. Og svaret gives indenfor 36 timer, typisk indenfor 24 timer, men er der behov for ekstra kontrol så kan der gå op til 48 timer.

Reglerne i Tyrkiet kan ændre sig meget hurtigt. Vi anbefaler derfor at kontakte hospitalet inden der skal laves en coronatest

Alle privathospitaler i Alanya har også mulighed for at lave testen, men der er prisen betydeligt højere.

Svaret på den tyrkiske test finder man på enabiz.gov.tr – hvor man indtaster det barkode nummer man får oplyst ved testen sammen med de sidste 4 cifre af ens pasnummer. Skal du bruge en fysisk dokument i forbindelse med rejse til Tyskland, så skal svaret hentes på hospitalet.

Der er også mulighed for at få lavet en test i Antalya lufthavn, men det er ikke de mest positive informationer vi har hørt om test stationen i  Antalya lufthavn.

Rejsen i Antalya Lufthavn

Turen gennem Antalya lufthavn  foregår alt trygt og sikkert og i god orden og alle skal bære masker. Alle får målt deres temperatur før man kommer hen og får gennemlyst sin bagage.

Næsten uanset hvor man vender øjnene hen, er der håndspritdispensere opsat og skilte der opfordrer folk til at holde afstand. At holde afstand er da heller ikke det store problem, da der er langt fra lige så mange besøgende i lufthavnen af hvad der plejer.

De ansatte bærer mundbind, og de er hurtige til at opfange hvis nogen tager deres mundbind af eller sætter det under næsen. De ansatte gør meget for at det skal være en sikker rejse for alle.

Sådan bliver du testet for coronavirus?

Coronavirus påvises i en særlig prøve af sekret fra de nedre luftveje. Testen kan også ske ved svælgprøve, som tages med en speciel vatpind fra mundens slimhinde. 

Man bliver  podet i svælget eller dybt i næsen med en speciel vatpind .

Vi passer på hinanden, viser respekt og omsorg ved at bruge mundbind. Hvem havde troet det skulle komme krav om at man skal benytte mundbind her i DK som man gør i  Tyrkiet? I lang tid anbefalede den danske regering ikke mundbind, men der er kommet andre boller på suppen.

Hos www.alanya-eurodan.dk kan du købe genanvendelige mundbind, der kan vaskes op til 30 gange med en fastholdelse af den antibakterielle behandling.

LÆS OGSÅ: Billeje i Alanya

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!