Oplev Antalya

Den gamle bydel i Antalya

Kaleici - den gamle bydel

Når man som dansker tænker på Antalya, er det ofte lufthavn man tænker på. Man glemmer nærmest at byen i sig selv besidder mange skjulte skatte, og at der er fyldt med oplevelser.

Antalya Saat Kulesi klokketårn.

Kaleici, også kendt som Den Gamle By, er et besøg værd i Antalya. Det er et historisk område, hvor bygninger både fra den Hellenistiske periode, det Østromerske kejserdømme, det Seljukiske kejserdømme og det Ottomanske kejserdømme er at finde. Man kan derfor føle at man træder ind i en lille tidslomme, midt i en moderne by med storcenter, hvide sandstrande og højhuse.

Hadrians port

De ældste bebyggelser, Triumfbuen til Hadrian, også kendt som Hadrians port,  er bygget i år 130 efter Kristi Fødsel. Nogen af de nyeste bebyggelser er foretaget i 1800-tallet og derfor er Kaleici det perfekte område at se på historiske og kulturelle elementer i Tyrkiet.

 

Hadrians port

Der er meget at lave i Kaleici, uanset hvad man er til. VoresTyrkiet foretrækker selv at finde en af de lokale cafeer om dagen, nyde en kop tyrkisk kaffe og smage på tyrkiske retter. Om aftenen går jeg efter steder med live musik fra lokale kunstnere, hvor man nærmest føler, at man er trådt ind i en hel anden verden.

Kaleici er både en attraktion der er værd at besøge i sommeren, men også om vinteren, hvor turist butikkerne lukker ned, og man kan få lov at nyde en rolig gåtur i området. Selv om vinteren er der både i havnen man kan kigge på, og restauranter og cafeer tilbyder stadig lækker mad og varm drikke. 

For at finde Kaleici i Antalya, kan man tage en taxa eller gå mod Kale Kapisi. Den er nem at finde frem til, og står med uret Saat Kulesi som sit kendetegn. Derfra følger du bare gaden ned mod Den Gamle By, hvor der er frit slag til at drage på eventyr. Der går hurtigt mange timer rundt i byen, og finder man først et hyggeligt hjørne, bruger man hurtigt en hel dag derinde. En god ide er at have kamera med, for turen er fyldt med flotte motiver og de forskellige bygninger inspirerer til en fyldt kamerarulle 😉

Bevæger du dig ned mod havnen, er det muligt at tage elevatoren op mod storbyen, hvor man ender på en af hovedgaderne. Derfra er det muligt at komme ind i det moderne Antalya igen, enten med en shoppingtur i Mark Antalya eller hoppe på bussen hjemad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!