Fyldte peberfrugter – Biber Dolma
Har du smagt denne lækre tyrkiske ret – Biber Dolmasi som vi kalder fyldte peberfrugter på dansk.
Fyldte peberfrugter er en ret man ofte spiser i Tyrkiet. Hvis du ikke har smagt den, så er der en god grund til at smage den – for hold nu op den smager godt!
Vi får ofte fyldte peberfrugter i Alanya, dels fordi det smager supergodt og så er det også en billige hverdags ret at laver. Hvis man tager en tur på basaren, så vil du altid kunne finder lækre friske peberfrugter. Nå jeg laver fyldte peberfrugter laver jeg altid til et par dage. Det er bare at lave en lækre salat, som tilbehør. Så er der også hurtig aftensmad på anden dagen.
Har du smagt denne lækre tyrkiske ret !!
I hverdagen prøver vi at leve efter Sense modellen, det er en gode måde at holde styr på hvordan man sætter sin kost sammen.
Jeg har fået Suzy Wengel fra Sense til at sammensætte fyldte peberfrugter efter Sense Spisekassemodellen.
Vores Tyrkiet sige velbekomme !
TILBEREDNINGSTID: cirka 55 minutter
Mængde: 2 personer
Fyldte peberfrugter Biber Dolmasi.
3 peberfrugter
200 g hakket oksekød
1½ dl kogte ris
1 løg
1 tomat
½ dl persille
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
½ dåse tomatpuré
1,5 dl vand
2 spsk. smør (20 g)
PYNT : Persille
Skyl peberfrugterne, skær bunden fra og udhul dem.
Vend kød og ris sammen. Hak løg, tomat og persille og rør det i farsen sammen med salt og peber. Fyld farsen i peberfrugterne.
Rør tomatpuré og vand sammen i en lille gryde og sæt forsigtigt peberfrugterne deri. Læg smørret ved og kog retten på mellem varme i 35-40 minutter, til peberfrugterne er møre. Spæd til med mere vand undervejs, hvis det bliver nødvendigt.
Pynt med persille ved servering.
TIP : Servér lidt mere ris, brød eller bulgur til retten.
TIP : krydr farsen med oregano.
SE OGSÅ : Tyrkisk pizza med kødfyld
En kommentar
Pingback: