Hverdag i Tyrkiet

Jul i udlandet – på godt og ondt

For mange danskere er jul i udlandet noget eksotisk, en ferie på en palmeø og noget man gerne vil opleve en enkelt gang. For mit vedkommende er der altid en åben invitation til jul i Danmark, men i år har det ikke været et tilbud jeg ville tage i mod.

Det betyder så, at i år skal jeg for 2. gang fejre jul i udlandet, og selvom jeg er voksen og har min egen familie her, så er det stadig underligt ikke at rejse hjem i år til jul.

Heldigvis er der selv i 2020, på trods af corona, mulighed for at få en hyggelig jul i udlandet, næsten som en dansk jul.

Jeg selv er stor fan af at gå i Metro, hvor jeg i år handler både juleanden, juletræet og det meste pynt. Der er det muligt at handle meget til julemaden, men eksempelvis mangler jeg altid ribsgele til min rødkål 😉

Selvom det er et stort skridt at planlægge en dansk jul i udlandet, så får man hurtigt fundet ud af at det går nemt med at finde de fleste ting. Glaskartofler er dog en luksus som hører Danmark til 😉

Vigtigst for mig er mit juletræ. Jeg har købt et i plastik som kan genbruges, og som kan stå hele december uden at fælde, og hvert år køber jeg lidt flere kugler i IKEA og Metro. Det er svært at finde et ægte juletræ, men plastik træer kan fåes helt ned til 250 lira for nogen små.
For mig er det vigtigste mit juletræ 😉

Jul i 2020

I år bliver julen anderledes for alle. Grundet restriktioner er det opfordret at man ikke har gæster i sit hjem, og derfor bliver den helt store julemiddag svær at arrangere. Dette er ikke kun i Tyrkiet, men i mange lande, hvor man anbefaler at holde sig hjemme og fejre jul med sin nærmeste.
Jul er heldigvis familiernes fest, så i år vil jeg være taknemmelig for at der findes internet, så jeg kan være med ved min danske familie, samtidig med min tyrkiske familie får lov at opleve den danske jul – dog lidt amputeret i år 😉

Læs også: Salep – lækker vinterdrik

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!