Karrysuppe – nemt og lækkert
Karrysuppe, det må være en klassisk suppe i min optik. Det er vinter, det er koldt og det er gråt – så hvorfor ikke sætte lidt varme og farve på tilværelsen?
Suppe er en af mine yndlingsspise i vinterens tid, og jeg elsker at eksperimentere med det, og i dag er ingen undtagelse. Suppe kommer i mange former og afskygninger, der findes suppe lavet på grøntsager og rodfrugter, suppe der er lavet på kød og meget mere. Det er kun fantasien der sætter grænser!
Jeg har i dag kastet mig ud i en Sense karry suppe med kylling og ris – hvor til jeg har bagt et lækkert madbrød!
Karrysuppen er meget nem og hurtig at lave. Den har en god smag, selvfølgelig hvis man kan lige karry, og varmer så dejligt i kroppen her i vintertiden – både fordi den selvfølgelig serveres varm, men også på grund af krydderierne.
Når det her herhjemme står på karrysuppe, så ved jeg at Anders ikke spiser suppen uden brød. Han står nærmest i køkkenet og tjekker at jeg samtidig bager et lille brød – så han kan få sin livret når jeg serverer hans yndlings suppe.
Så jeg bager helst et nemt og hurtigt madbrød , der giver lidt lækkert og fedtfattigt fylde. – man kan købe sig til alverdens flutes, men det er da endnu bedre med et hjemmebagt madbrød. Personligt synes jeg også at de hjemmebagte madbrød har både mere bid , smag og fibre.
Karrysuppe med kylling og ris
En fyldig og smagfuld suppe, som varmer godt i den kolde tid.
Mængde: 4 personer
Tid : 40 minutter
Det skal du bruge
8 tsk. karry
2 tsk. stødt spidskommen
2 små løg
4 små porrer
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
480 g kyllingekød
10 dl hønsebouillon
2 tsk. tørret timian
4 små tomater
2 rød peberfrugt
2 tsk. salt
2 knivspids peber
6 tsk. majsstivelse rørt ud
i 1,6 dl koldt vand
100 g ris
0,8 dl piskefløde 38 %
4 spsk. persille
Pynt med bredbladet persille
Sådan gør du
Varm karry og spidskommen op i en tykbundet gryde, til det begynder at dufte.
Skær løg i tern og porre samt hvidløg i skiver.
Tilsæt olivenolie, løg, porre og hvidløg og steg, til løgene er bløde.
Skær kyllingekødet i tern, kom dem i gryden og brun dem på alle sider, tilsæt bouillon og timian.
Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
Tilsæt tomat og peberfrugt i tern, smag til med salt og peber og jævn suppen med majsstivelsesblandingen.
Kog risene møre i en separat gryde.
Kog suppen godt igennem og tilsæt ris og fløde.
Drys med hakket persille ved servering.
Hurtigt madbrød
Det skal du bruge
50 g Smør
2 dl Mælk
½ dl Neutral yoghurt
25 g Gær
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
1,5 tsk. Tørret rosmarin
350 g Hvedemel (ca. 5¾ dl)
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurt. Rør gæren ud heri.
Kom de øvrige ingredienser i (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem (tilsæt evt. resten af melet).
Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir.
Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl med mælk og drys med rosmarin.
Bag brødet midt i ovnen.
Bagetid
Sæt brødet i en kold ovn. Indstil på 225° – traditionel ovn og bag i ca. 20 min.
Læs også – FASTELAVNSBOLLER
2 kommentarer
Pingback:
Pingback: