køle din hund i varmen
Hverdag i Tyrkiet

At køle din hund i varmen

Husk at køle din hund i varmen, hører jeg ofte. Når sommeren melder sig, skal man huske på de firbenede, og at varmen er helt anderledes for dem. Jeg har nu haft hund i to år i Tyrkiet, og har samlet mig lidt gode tricks til at holde min hund tilfreds hen over sommeren.

Hvornår er det for varmt?

Jeg er selv ejer af en lille terriertæve, som heldigvis er god til at markere når varmen bliver for meget. Men jeg står op hver morgen og smider selv skoene på asfalten. Kan jeg ikke stå samme sted i 10 sekunder, så er det for varmt og vi må holde os til græs. Samtidig går jeg kortere ture, søger bevidst skyggen og undgår helt at være ude mellem 11-16 hvor varmen er værst.

Solcreme?

Hvis man ligesom mig klipper sin hund, og har en lys hund, skal man være opmærksom på om deres hud bliver udsat for stærk sol. Jeg bruger en faktor 50 til børn når vi går, og sørger for at tørre hende over, så hun ikke kan slikke det af efterfølgende.

Væskemangel?

Vigtigt for at køle sin hund i varmen, er at sørge for de har væske nok. Jeg har vandskåle i hvert rum, og forsøger at opfordre min hund til at drikke. Samtidig bruger jeg væske som aktivering. Jeg fryser pølser ned i isterningspakker og smider i hendes vand, giver hende vandmelon eller laver et snusebræt med frosne pølser på hendes køletæppe. På den måde drikker hun nok, og får stadig aktiveret de små grå 😉

Elektronisk hjælp?

Dette lyder underligt, men blæsere, air conditions og kølemåtter er noget af det bedste ved det 21. århundrede. Min hund har sådan en i soveværelset, hvor hun kan sove på den og slappe af. Hun har også sin egen blæser, som kan køle hende under min kontrol.

Det vigtigste for at køle din hund i varmen, er at lytte til din hund. Ser den sløj og utilpas ud, skal du ikke være bleg for at ringe til dyrlæge. Væskemangel og hedeslag er ikke til at spøge med.

Læs også – Hvorfor du IKKE skal flytte til Tyrkiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!