Kurban Bayrami
Oplev Alanya

Kurban Bayrami

Den 20/7 starter Offerfesten, på tyrkisk kendt som Kurban Bayrami. Dette er den store fest som man holder efter Ramadanen, hvor man i 30 dage fastede. Den holdes 2 måneder og 10 dage efter Seker Bayram, som er festen man holder efter Ramadan, når man bryder fasten. 

Hvad er Kurban Bayrami?

Kurban Bayrami er en fest hvor man hylder Abrahams offering, og derfor ofrer man typisk et får. Festen strækker sig over 3 dage, og er en vigtig højtid i den islamiske kalender. 

Offerfesten er også en markering i kalenderen i forhold til Pilgrimsrejsen. Alle muslimer der har mulighed for at udføre Hadj, altså rejsen til Mekka, gør det gerne inden Offerfesten starter. Hadj er en af islams 5 søjler, og er derfor en religiøs pligt. 

I år er meget ændret, grundet Corona forbehold, og Kurban Bayrami er en af de påvirkede områder. Sundhedsministeren Dr. Fahrettin Koca har været ude og anbefale en Offerfest med omtanke og forbehold.

Når man normalt er i Tyrkiet omkring Kurban Bayrami, vil man opleve folk rejser til storbyerne for at besøge sin familie, og at der i disse dage er en speciel stemning i hele landet. Naboer deler mad med hinanden, og der deles ud af de slagtede dyr. De trængende får også en andel af de slagtede dyr. Hvis man er her nede samtidig med Kurban Bayrami kan man godt forvente en stor portion mad eller 2.

Det er nationale helligdage, og derfor lukker de offentlige instanser, banker og supermarkeder ned den 20/7, eller ændrer åbningstider og åbner først op den 27/7 igen. Et godt råd er derfor at sørge for man har kontanter nok, at man ikke har noget udestående og at man har handlet eller er bevidst om ændring i åbningstiderne. 

Et andet godt råd er at sige ja tak til den skønne mad man bliver tilbudt. Tyrkere er specielt kendt for 2 ting, det tyrkiske køkken, og deres gæstfrihed, og i Kurban Bayrami er begge ting mulige at opleve. Der koges, steges og tilberedes til den store guldmedalje, og flere lækre tyrkiske retter bliver serveret. Det er muligt at få smagt flere tyrkiske retter, og der bliver helt sikkert også serveret en kop the eller to før, under og efter maden!

Læs også – Vandmelon smoothie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!