Hverdag i Tyrkiet,  Rejsetips - Relevante rejsetips

Leje lejlighed i Tyrkiet?

Når man skal leje en lejlighed i Tyrkiet, er der mange ting man skal tænke over. Jeg vil forsøge at komme med nogle af mine fif i dette oplæg.

Langtid- eller korttids-leje? 3+1??

Når man er ny i det tyrkiske boligmarked, er der mange udtryk som forvirrer, og dette kan faktisk gøre det uoverskueligt at finde lejligheder. Det første er om man vil leje i, som udgangspunkt, 1 år, og derved er ude i en langtidsleje. Hvis det kun er en 1 måneds tid, eller mindre, så er det korttidsleje.
Ved langtidsleje betaler man typisk 1 måneds leje i deposition, 1 måned husleje og hvad der svarer til 1 måneds husleje i kommision til ejendomsmægleren.
Ved korttidsleje er det typisk en forudbestemt pris der gives, hvor det hele er indregnet i prisen.

Tyrkiske lejligheder udregner værelser lidt anderledes fra danske metoder. 2+1 og 3+1 er en lidt anden måde at udregne værelsesfordelingen. I Tyrkiet tæller man værelser + stuer, så en 2+1 er 2 værelser plus en stue. En 5+2 er derfor 5 værelser plus to stuer. Denne måde kan godt være forvirrende hvis man ikke ved det.

Hvor finder man lejligheder?

Jeg selv bruger sahibinden.com hvor man kan finde de fleste langtids leje lejligheder. Til kort tidsleje bruger jeg gerne www.ferieboligalanya.dk. Steder som Facebook marketplace bliver også brugt af mange ejendomsmæglere, ellers emlakjet.com kan bruges.

Hvem skal man leje af?

Når man skal leje lejlighed i Tyrkiet, er det vigtigt at sikre sig selv uanset om det er kort eller lang tid. Hvis man ikke lejer direkte igennem ejeren, skal der en ejendomsmægler med certifikat ind over. Dette er for at undgå folk skal leje lejligheder ulovligt ud, og er en regel lavet for at beskytte lejerne. Derfor råder vi folk til at gå igennem ejendomsmæglere, for egen sikkerheds skyld.

Leje når man skal have en opholdstilladelse?

For at få opholdstilladelse, kræver det en kontrakt på en lejlighed i Tyrkiet. Kontrakten skal være på 1 år og notarstemples for at kunne godkendes. Mange ejendomsmæglere hjælper gerne med det i deres service, og det kan være et godt tilbud at tage i mod.

Læs også – Ikamet (indsæt ikamet)

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!