Smag på Tyrkiet - opskrifter

Osmansk Gryderet

Omansk gryderet er lige med Tyrkisk mad. En hofret i mange hjem, som man typisk får serveret når man er på besøg og som mange har mødt på deres ferier.

Den kan både laves med kylling og oksekød - min favorit er med oksekød. Der er ikke noget så lækkert som en gryderet som har stået og simret i mange time og hvor kødet er så mørt det smelter på tungen.

Vorestyrkiet glæder sig til at dele denne opskrift med jer, som er tilrettet af Sense's kostvejleder efter Sense-spisekassemodel i samarbejde med Sense-Slank Med Fornuft.

Osmansk gryderet a la Sense

TILBEREDNINGSTID: cirka 60 minutter
Mængde: 2 personer
Bemærk: Kødet skal gerne marinere i
et par timer før tilberedning.

OSMANSK GRYDERET
300 g skært oksekød
1½ tsk. osmansk krydderi
1 spsk. olie (10 g)
1 chili
3 fed hvidløg
2 løg
½ squash
½ aubergine
1 rød peberfrugt
2 ds. hakkede tomater
1 tsk. salt
½ tsk. peber
50 g revet ost, min. 18 %

Skær kødet i tern og vend dem sammen med osmansk krydderi og olie. Lad
kødet marinere på køl i et par timer.
Skær chili i skiver, fjern kernerne. Hak hvidløg og løg. Skær squash, aubergine
og peberfrugt i tern.
Brun kødet i en dyb pande. Tilsæt chili, hvidløg og alle grøntsagerne. Tilsæt
hakkede tomater og krydr med salt og peber. Smag eventuelt til med mere
osmansk krydderi. Bag retten færdig i en varm ovn ved 200 grader i cirka 45
minutter.
Drys revet ost på ved servering. Pynt eventuelt med persille.

FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Løg, squash, aubergine, peberfrugt, tomat
HÅNDFULD 3: Okeskød
HÅNDFULD 4:
FEDT: Olie, ost
MÆLKEPRODUKT:
MÆLKEDRESSING:
SMAGSGIVERE: Osmansk krydderi, chili, hvidløg, salt, peber, persille

TIP Lad retten simre færdig i panden i stedet for at bage den
TIP Spis brød, ris eller bulgur til retten

TIP Du kan selv blande osmanisk krydderi af: 1 knsp. muskat, 1 tsk. kanel,
1 tsk. nelliker, 1 tsk. koriander, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. kardemomme,
1 knsp. chili, 1 tsk. peber, 1 tsk. paprika

557 kcal – Fedt 19 g – Protein 51 g – Kulhydrat 40 g – Kostfiber 14 ges, point size, line length, line-spacing (leading), letter-spacing (tracking), and adjusting the space within letters pairs (kerning).

Velbekomme

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!