rejseråd og tips
Rejsetips - Relevante rejsetips

Rejseråd og tips

Vi har samlet vores bedste rejseråd og tips, med udgangspunkt i den udmeldte information fra 1/6.

Vi vil løbende offentliggøre relevante Rejseråd & Tips, da de ændrer sig ofte. Vi forsøger at holde os opdateret, men tjek stadig op på de forskellige rejseministerier og hold øje med ændringer.

Aktuelt: Rejse til/fra Tyrkiet

Vi får i øjeblikket mange henvendelser om hvordan man rejser til Tyrkiet fra Danmark og om det er muligt at rejse. Derfor forsøger vi her at give vores bedste rejseråd og tips.

På nuværende tidspunkt frarådes det at rejse til Tyrkiet, men det er faktisk muligt at rejse hertil.

Der er dog nogle ting, som man skal være opmærksom på!

Når du rejser fra Danmark:

I øjeblikket er der ingen charterfly til Tyrkiet, så ønsker du at rejse, kan du booke plads på et rutefly enten via Turkish Airlines eller Pegasus.

Det er muligt at rejse via Hamborg, København og Billund.

Tjek din rejseforsikring. Det er ikke alle rejseforsikringer der dækker.

Indrejserestriktioner:

Rejsende til Tyrkiet fra Danmark skal uanset rejseform – fly, færge, bil eller bus – fremvise et af følgende dokumenter:

– Officiel dokumentation for færdigvaccination. Det vi sige, at der er gået mindst 14 dage siden 2. vaccination.

– Officiel dokumentation for tidligere smitte med Covid-19. Gyldighed perioden er 28-180 dage. Det vil sige, at indrejse kan ske mellem 28. og 180. dag efter testdatoen. 

– Negativ PCR-test udført indenfor 72 timer før indrejse. Det er muligt at få taget en PCR test i Københavns lufthavn, der er klar inden for 25 minutter for 3500 kr – Pegasus har en specialaftale med KBH lufthavn, så prisen for en PCR test er 1500 kr.

– Negativ antigen (hurtig) test udført indenfor 48 timer før indrejse.

– Børn under 6 år dog undtaget.

Passagerer der ikke er færdigvaccineret og som ikke kan fremvise en negativ PCR- eller antigen-test, får ikke lov til at checke ind til sit fly. Samme regler er gældende ved indrejse i Tyrkiet via landegrænser. 

Rejsende til Tyrkiet kan ved alle grænseovergange blive tilfældigt udvalgt til at få foretaget en PCR-test, uanset vaccinationsstatus.

Flypassagerer i transit skal ikke fremvise PCR-test i Tyrkiet men skal i stedet følge destinationslandets gældende regler.

Inden indrejse i Tyrkiet SKAL alle passagerne udfylde en indrejseformular på dette link – https://register.health.gov.tr/

Du bedes have formularen udfyldt, inden du ankommer til lufthavnen.

Tag et screenshot af den udfyldte rejseformular eller medbring i printet version, ellers får du ikke lov at tjekke ind til dit fly.

På den udfyldte rejseformular finder du HES koden, som er påkrævet på de offentlige kontorer, banker, restauranter mm. HES koden bruges til smitteopsporing i Tyrkiet.

Tyrkiet har ligesom Danmark forskellige Corona restriktioner, som kan ændre sig meget hurtigt. Vi anbefaler at I løbende tjekker de lokale restriktioner.

Se alle restriktioner i Tyrkiet her: Corona virus i Tyrkiet

Når du rejser fra Tyrkiet:

Hvis du skal rejse til Danmark fra Tyrkiet, skal du kunne fremvise en negativ PCR test. Testen må maximalt være 48 timer gammel. Det er muligt at få taget PCR test på alle hospitaler, prisen er 25-30 Euro. Svaret på din PCR test bliver sendt indenfor 24 timer til din mail-adresse.

For at lave en PCR test, skal du udfylde en testformular og fremvise din hjemrejsebillet og pas.

Fra 14. maj er danske statsborgere, som rejser fra orange lande og som kan fremvise dokumentation for færdigvaccination, er undtagne fra testkravet. Tjek dog op med dit flyselskab, om de følger samme regler. Nogen flyselskaber kan stadig bede om en PCR.

Danske statsborgere, som rejser fra orange lande og som kan fremvise dokumentation for færdigvaccination der er udstedt i et land uden for EU- eller Schengenområdet, er også undtagne fra testkravet. Vaccinen skal opfylde samme krav som for vacciner udstedt i et EU- eller Schengenland.

Vi anbefaler dog kraftigt at tjekke op med flyselskabet om de godtager dokumentation for færdigvaccination.

Husk at være opmærksom på

  • Ved indrejse til Danmark er der 10 dages karantænekrav, der kan brydes på 4. dagen ved en negativ test.
  • Tyrkiet godtager ikke det danske vaccinepas.
  • At holde øje med hvad der udmeldes. Vi forsøger at komme med rejseråd og tips ofte, men der sker konstante ændringer.

Læs også – Hvorfor du IKKE skal flytte til Tyrkiet

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!