Hverdag i Tyrkiet,  Rejsetips - Relevante rejsetips

De nye samfundsrestriktioner

Hvis man befinder sig i Tyrkiet i dag, kan man høre en kvinde annoncere igennem højtalerinstallationerne i bybilledet, at der fra kl 20.00 den 20/11-2020 er indført nye samfundsrestriktioner i Tyrkiet. Dette er nationale restriktioner, og gælder derfor hele landet, modsat de tidligere, som gjaldt mere regionalt.

De ny indførte restriktioner går blandt andet på

  • Restauranter og cafeer må ikke længere tage siddende gæster, nu accepteres der kun hjemmelevering. Hvis cafeen ikke har ressourcer til hjemmelevering, så skal den holde lukket.
  • Der indføres delvis udgangsforbud i weekenderne, hvor der mellem kl. 20 og kl 10. er udgangsforbud. I disse timer skal man forblive på sin ejendoms matrikel, men i dagstimerne er der mulighed for at komme ud og handle ind osv.
  • Oveni det delvise udgangsforbud, indføres der yderligere restriktoner for aldersgrupperne 0-20 år (med fødselsdato 1.1.2001 og senere), samt aldersgruppen +65 år. Er man over 65, hedder det tilladte udgangstidspunkt mellem 10 og 13, hvor den yngre aldersgruppe hedder mellem klokken 13 og 16. Dette er hverdag, ingen undtagelse.
  • Butikker, frisøre og shopping centre må holde åben mellem kl 10 og 20 hver dag også.
  • Skoler, biografer, spilarkader, underholdningsvenues og thehaverne er lukket indtil det nye år.

Det er en del nye restriktioner der er indført. Med den stigende smittede hver dag, er det desværre nødvendigt.

Der har, i modsætning til foråret, været større fokus på at erhvervslivet ikke skal rammes. Derfor har man valgt disse hvor der stadig er mulighed for at holde samfundet mere åbent. Folk under 20 år med en arbejdsforsikring er eksempelvis også frataget udgangsforbuddet for deres aldersgruppe, og må stadig passe deres arbejde.

Så selvom der er nye samfundsrestriktioner i Tyrkiet, er det meget anderledes fra foråret, hvor det var mere uventet og strammere restriktioner end der er tale om nu. Vi håber derfor at folk er klar til i fællesskab at bekæmpe virussen.

Læs også – Sundere slik – Sundere Snickerskugler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!