Den bedste udsigt udover Kleopratra stranden er fra Svævebanen
Oplev Alanya

Svævebanen i Alanya – få lidt perspektiv på ferien

Har du nogensinde drømt om at se Alanya oppefra og få lidt perspektiv på ferien? Svævebanen er et godt alternativ til den normale tur op til Borgen, og giver samtidig en fantastisk udsigt over Alanya.

Svævebanen i Alanya tager dig med op og giver dig muligheden for at se Alanyas varetegn, den smukke borg, som siden 1200-tallet har stået og spejdet ud over Middelhavet. Det har i mange år været et velbesøgt sted, og flere restauranter og seværdigheder trækker årligt mange turister der op.

I 2017 blev Svævebanen til Alanya startet op, og satte i 2019 rekord i antal besøgende med 1.5 millioner besøgende. Det betyder at i 2019 havde hver 4. turist i Alanya prøvet svævebanen. Turen er 900 meter lang og tager cirka 4 minutter, fra den kører, til at man er oppe ved Borgen. Kom en tur med VoresTyrkiet herop.

Priser og andre praktiske informationer

På den 900 meter lange tur, kommer man ind i den lukkede lift, hvor der er plads til 8 mennesker under normale forhold. Der kører 14 lifter, og ventetiden er derfor ca. 20 sekunder fra en vogn kører, til at der kommer en ny.

Prisen afhænger af om man kun tager den ene vej eller tur/retur. Hvis en voksen tager turen tur/retur, skal man af med 33 lira. Det vil sige at man kører med op, kan gå rundt og se det man vil, for at køre ned når man er klar.

Gode forslag til en tur deroppe

Når man først er oppe med Svævebanen, er der mulighed for at gå rundt. Man kommer op til gårdhaven som tilhører Borgen, hvor der er rig mulighed for at gå rundt. Der er små butikker og restauranter hvor man kan købe souvenirs, få noget mad eller en kold drink, og hvor man kan nyde området. Der er mulighed for at komme ind og besøge en moske, noget jeg selv gerne gør, hvis jeg kommer udenfor bedetid.
Der går hurtigt mange timer rundt i gårdhaven, inden man kan bevæge sig videre op og gå ind ved selve Borgen, og det er en tur jeg ynder at tage flere gange om året.

Her er muligt at købe souvenirs ved Svævebanen i Alanya, eksempelvis som ved den søde gadesælger. Her prutter man typisk ikke om prisen, det er billigt i forvejen.

Hvor finder jeg svævebanen?

Svævebanen er lokaliseret ved Damlatas, hvor man kan hoppe på, men faktisk kan man også hoppe på ved Borgen. Alanya kommune har her deres egen hjemmeside med information om Svævebanen, hvor det er muligt at læse mere.

Læs også: Dim Cay Alanya´s skønneste ” must See ” attraktion

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!