Lock Down
Hverdag i Tyrkiet

Ting at lave i lockdown

Det kan være svært at finde ting at lave i lockdown. Tyrkiet er i gang med en 17 dages lang lockdown med udgangsforbud, og det kan være svært at få dagene til at gå. Vi sidder indenfor, må handle i nærmeste supermarked, og ellers kræver det en tilladelse at gå udenfor.

Hvorfor er der lockdown?

De sidste par uger har Tyrkiet haft utroligt høje tal, med over 60.000 nye syge om dagen. For at få sænket dette tal, har man valgt resten af Ramadanen og Bayram skal bruges i lockdown, for at undgå at sprede smitten. Turister er dog fritaget lockdown, men ramt af at vi andre sidder hjemme og intet kører som det plejer. Fokus nu er at få tallene ned rundt omkring i Tyrkiet, der ønsker at åbne for turisme i sommeren. Dette er derfor et strengt, men nødvendigt tiltag, og vi bruger de 17 dage i lockdown til at få lavet forskellige ting.

Hvad skal jeg lave?

Det har været det spørgsmål, som jeg har stillet mig selv flest gange de sidste par dage. Jeg trives bedst med frisk luft og motion, så at skulle sidde inde falder mig ikke naturligt. Men jeg har alligevel samlet et par forslag!

 • Lyt til en lydbog eller podcast.
  Jeg har et abonnement på Nextory, hvor jeg forsøger at læse en bog hver 2. dag. Jeg er igang med Bridgerton serien, som heldigvis har 8 bøger og en netflix serie!
 • I forhold til Podcast kan man altid lytte til Mørkeland. Den fortæller makabre historier om danske mord, og er altid spændende. Er man til den slags, kan jeg anbefale “Mile Higher” på spotify eller apple play. Den omhandler konspirationsteorier, og er altid utrolig spændende. Ellers lytter jeg altid til Danskerbingo, det kan gøre mig i så godt humør 😉
 • Hjemmetræning?
  Jeg synes det værste er at slippe af med energien. Jeg har hele tiden et højt energiniveau, og så meget rengøring kan jeg ikke nå. Jeg har fundet nogle træninger på youtube, såsom Grow with Jo, hvor cardio og øvelser bliver kombineret. Det kræver ingen redskaber og gør det muligt at træne uden erfaring. For de mere hardcore kan man lave Chloe Thing 14 dages program.
 • Online shopping?
  Nu hvor butikkerne ikke er mulige at besøge, har jeg udnyttet Trendyol, hvor jeg nu kan sidde og vente glædeligt på pakker dagligt.
 • Rengøring?
  Den uundgåelige er helt sikkert rengøring. Vi flyttede for 3 måneder siden, og jeg har haft mange små projekter jeg aldrig nåede. Men 3 dage efter har jeg fået skrubbet fugerne mellem fliserne, vasket min trappe ned og fået pudset vinduer. Det har været nødvendigt, men jeg har ikke taget mig tiden før nu 😉

Så selvom det kan være svært at finde ting at lave i lockdown, så er jeg taknemmelig for at jeg har internettet, og en masse muligheder igennem det. Tænk at være i karantæne i 2007 med en nokia 3210, hvor man blev takseret pr. sms og påbegyndt minut ;-).

Læs også (og lav i karantænen?) – Karrysuppe – nemt og lækkert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!