Smag på Tyrkiet - opskrifter

Tyrkisk Linsesuppe

Tyrkisk Linsesuppe a la Sense.

Jeg husker tydelig først gang vi besøge Alanya i 2007 hvor vi smagte denne lækre cremede linsesuppe.

Det var en november aften hvor vi kom ned på  Flash Restaurant som er en kendt for sin suppe. Det var ikke den store sult, derfor valgte vi suppe denne aften.

Den var bare så lækker og siden har det været en tradition, at når vi kommer til Alanya - lige meget om det er sommer eller vinter, så står vores første måltid altid på suppe.

Vorestyrkiet glæder sig til at dele denne opskrift med jer, som er tilrettet af Sense's kostvejleder efter Sense-spisekassemodel i samarbejde med Sense-Slank Med Fornuft.

Mercimek corba - linsesuppe

TILBEREDNINGSTID: cirka 40 minutter
Mængde: 2 personer

MERCIMEK CORBA
2 dl røde linser
0,8 liter kogende vand
1 bouillonterning
1 tsk. chiliflager
1 tsk. tørret timian
Salt, peber
ANDET
50 g feta, min. 18 %
100 g ezme
2 lavash fladbrød
PYNT
Timian
Citron

Skyl linserne og kog dem helt møre i en gryde med kogende vand og bouillonterning,
cirka 30 minutter.
Blend suppen glat og cremet. Smag til med chili, timian og eventuelt salt og
peber.
Anret suppen med feta, ezme og brød. Pynt med krydderurter og server
citron til.

FORDELING I SENSE-SPISEKASSEN
HÅNDFULD 1 (+2): Tomat, løg, peberfrugt fra ezme
HÅNDFULD 3: Linser
HÅNDFULD 4: Fladbrød
FEDT: Feta
MÆLKEPRODUKT:
MÆLKEDRESSING:
SMAGSGIVERE: Bouillon, chili, timian, salt, peber, citron

TIP Justér eventuelt konsistensen med lidt mere vand.
TIP Brug mynte og oregano i stedet for timian.

460 kcal – Fedt 10 g – Protein 28 g – Kulhydrat 59 g – Kostfiber 7,3 g

Velbekomme.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!