Smag på Tyrkiet - opskrifter

Tyrkisk pizza med kødfyld

Lav en hjemmelavet Tyrkisk pizza med kødfyld derhjemme.

Pide er tyrkernes svar på Pizza. På en tyrkisk Pizza kan du komme alverdens fyld på fx laks, tun, skinke, bacon,  gulerod, majs, squash – kun fantasien sætter grænser …

Jeg har i dag lavet en superlækker tyrkiske pizza med oksekød serveret med en blandet salat og hjemmelavet dressing til aftensmad. Det er en nem og hurtig hverdagsmad. Den kan nemt blive en hofret i vores familien. 

Den tyrkiske pizza jeg har lavet er med oksekød fyld.

Tyrkisk pizza med kødfyld.

Dej

Vi valgte at bruge grundopskriften på hjemmelavet pizza fra Valdemarsro.

Af en portion, bliver der ca. 4 tyrkiske pizzaer. Erstat gerne 100-150 gram af melet med speltmel eller durummel.

Fyld:

500 gram hakket oksekød (hvis muligt så vælg kalve/lammekød)

2 løg

2 sivri peber (tyrkiske aflange pebre)

1-2 røde snackpeber

1 håndfuld persille (gerne bredbladet)

1 tomat

½ spsk tomatpure

1 tsk paprika

½ tsk chilipulver

1 tsk salt

1/2 tsk spidskommen

¾ dl olie

Revet ost (valgfrit)

Pensling:

1 æggeblomme

1 spsk naturel yoghurt

1 spsk olie

Smør

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen, imens dejen hæver tilberedes fyldet.
  2. Hak løg, peberfrugter, tomat og persille fint og kom det i en skål med hakket oksekød
  3. Tilsæt krydderier og olie til kødblandingen og mix det godt sammen. Kødfarsen skal gerne have en blød/våd konsistens. Sæt det gerne på køle, så det kan nå at trække lidt – det er med til at give mere smag).
  4. Tænd ovnen på 225 grader (varmluft)
  5. Del dejen op i 4 dele og rul hver del ud i aflang form.
  6. Lig gerne udrullet dej op på en bageplade beklædt med bagepapir inden fyldet kommes på. Det kan være svære at rykke den ubagte pizza når der først er dej på.
  7. Smør det rå fyld på midten af pizzaen, ca. 2 cm fra kanten.
  8. Fold enden på pizzaen sammen i hver side, kanten må gerne gå lidt ind over fyldet.
  9. Fortsæt med de næste pizzaer, vi plejer at kunne have 4 pizzaer på en plade.
  10. Pensel pizzaer med blandingen af yoghurtblandingen.
  11. Pizzaerne bages i ovnen i 12-15 minutter, indtil de er gyldne på toppen.
  12. Ønsker I ostetopping på jeres pizzaer – tag da pizzaerne ud efter 10 minutter, fordel revet ost over pizzaerne og kom dem i ovnen igen indtil osten er smeltet.

TIP

Så snart pizzaerne kommer ud af ovnen, smør da kanterne med smør.

Server sammen med en lækker tyrkisk salat :

https://danskityrkiet.dk/tyrkisk-coban-salat-opskrift/

Denne Tyrkisk pizza er lavet i fællesskab med Vorestyrkiet og Danskityrkiet.

Se også http://vorestyrkiet.dk/osmansk-gryderet/

Se også http://vorestyrkiet.dk/tyrkisk-linsesuppe/

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

error: Content is protected !!